MENÜ

 

 

HÍREK, INFORMÁCIÓK

 Lövészetek időpontjai és időtartama - 2018. december
 

 

 

 

 Biztonságosabb közlekedés Rákóczifalván - TOP-3.1.1-15-JN1-2016-00023 sz. pályázat
 MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA

A „Biztonságosabb közlekedés Rákóczifalván” című TOP-3.1.1-15-JN1-2016-00023 azonosító számú pályázat kapcsán november hónapban elkezdődött a kivitelezés folyamata. A parkolók építése vonatkozásában a Varsány Közösségi Ház mellett, a Petőfi út mellett, illetve Rákóczi-Petőfi út kereszteződésében a folynak a munkálatok. A közlekedési lámpás kereszteződés kialakítása kapcsán is elkezdődtek az előkészületek a közművek feltárásával.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a beruházás megvalósításának időszakában a következő helyszíneken számíthatnak forgalomváltozásra, esetleges forgalomkorlátozásokra: 442 számú főút és Rákóczi Ferenc út csomópontja, 442 számú főút és Toldi Miklós utca csomópontja, a Rákóczi Ferenc út-Petőfi Sándor út kereszteződése, illetve közintézményeink környezetében.

 

 Sajtóközlemény - EFOP-1.5.2-16-2017-00038
 November havi iskolai étkezési térítési díj befizetésének időpontja

 

 

 A fotógalériánkban Zsíros Zsolt fotóiból válogattunk
 Rákóczifalva is a "Rákóczi-fás települések" között

Rákóczifalva is meghívást kapott a "Rákóczi-fás települések" országos találkozójára. Az idei találkozó Balatonakarattyán zajlott, ahol városunkat a Kuruc Hagyományőrző Egyesület képviselte. A mozgalomban azok a települések vehetnek részt, ahol Rákóczi-emlékfát ápolnak.

Gaál Jenő, a Kuruc Hagyományőrző Egyesület tagja megmentette a Borsiban - II. Rákóczi Ferenc szülőhelyén - található, s időközben teljesen kiszáradt Rákóczi-fa egyik hajtását, melyet portáján elültetett és azt azóta is gondozza. Ebből adódóan felkérést kaptunk a mozgalomhoz történő csatlakozásra.

Fotóösszeállítás: 

 

 A Hivatalban folyó építési munkálatok miatt az ügyfélfogadási rend átmenetileg módosult:
 Forgalomváltozás, esetleges forgalomkorlátozás Rákóczifalván

Rákóczifalva Városi Önkormányzat

TOP-3.1.1-15-JN1-2016-00023 azonosító számú „Biztonságosabb közlekedés Rákóczifalván” című pályázata kapcsán sikeres közbeszerzési eljárást bonyolított le a település önkormányzata. A kivitelezési munkálatok vonatkozásában kiírt pályázatra két ajánlat érkezett, melyek közül a Szolnok Aszfalt Kft. ajánlata bizonyult kedvezőbbnek. A vállalkozási szerződés aláírására 2018. október 25-én megtörtént, a munkaterület átadása ezt követően elkezdődött.

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét,

hogy a beruházás megvalósításának időszakában a következő helyszíneken számíthatnak forgalomváltozásra, esetleges forgalomkorlátozásokra: 442 számú főút és Rákóczi Ferenc út csomópontja, 442 számú főút és Toldi Miklós utca csomópontja, a Rákóczi Ferenc út - Petőfi Sándor út kereszteződése, illetve közintézményeink környezetében. A kivitelezés időszakában a lakosság folyamatos tájékoztatása megtörténik a forgalomkorlátozások kapcsán Rákóczifalva Város Önkormányzata részéről.

 

 Bursa Hungarica pályázati lehetőség meghosszabbítása  Meghívó! Újra Rákóczifalván Dr. Papp Lajos szívsebész professzor

Bursa Hungarica pályázati lehetőség beadási határidejének meghosszabbítása

2018. november 13-ig.

 
 

 

 Rákóczifalvai Közös Önkormányzati Hivatal hirdetménye
 2018. október havi iskolai étkezési térítési díj befizetésének időpontja
 

 

 Jász-Nagykun-Szolnok megyei növény-egészségügyi helyzetkép - 2018. október 15-31.
 Lövészetek időpontjai és időtartama - 2018. november, december

 

 Mindenszentek közeledtével a helyi temető új úrnafalai körül önkéntesek segítségével burkolási munkálatok folytak
 Bursa Hungarica pályázati lehetőség
Rákóczifalva Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján kiírja a 2019. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2018/2019. tanév második és a 2019/2020. tanév első félévére vonatkozóan.
 
 

 

 Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer október havi hírlevele  Tájékoztatás lakásbetörések megelőzése érdekében

 

 TISZAKANYAR PROJEKT. Megtörtént a tervezés, a jogerős engedélyek elfogadásra kerültek.  További fejlesztés a Sporttelepen.

Tiszakanyar - TOP-1.2.1-15-JN1-2016-00020

A projekt marketing stratégiáját elfogadták, véglegesítve és jóvá is lett hagyva.

Megérkeztek az új, korszerű cserepadok a Dencs Antal Sporttelepre.

2018. szeptember 19.

 

 

 Tájékoztató és kérés az iskolába kerékpárral járó tanulók szülei számára  Intézmények felújítása

A napokban befejeződött a Sportcsarnok fejlesztésének második üteme, így elkezdődhetett a Közös Önkormányzati Hivatal belső felújítása. Ma a megújult házasságkötő terem felújításának utolsó simításai zajlottak. Rövidesen a Varsány Közösségi Ház is megújult belsővel várja a látogatókat.

2018. szeptember 13.

 

 Ingyenes informatikai képzés  Rákóczifalva Város Polgármesterének tájékoztatója

 

 Tájékoztató méhészek részére

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szükséghelyzeti engedélyeket adott ki a Cruiser OSR 322 FS, Cruiser 350 FS, Poncho 600 FS, Ellado, Nuprid 600 FS Red rovarölő csávázószerekre repce, kukorica és napraforgó vetőmag csávázására és vetésére.  A kiadott szükséghelyzeti engedélyek az idei szezonban az említett kultúrák jelentős területi hányadát érintik.

A teljes tájékoztató, illetve bővebb tájékoztatást a rovarölő szerek méhekre gyakorolt hatásáról az alábbi ikonra kattintva tekinthetik meg:

Tájékoztatás a bejelenetett letelepedési hely körüli röpkörzetben található, neonikotinoid típusú csávázószerrel kezelt növényzetről.

 

 Nyilvántartásba vett kereskedelmi egységek

Rákóczifalva Város Jegyzőjénél nyilvántartásba vett kereskedelmi egységek
 

 

 • Egyéb linkek:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Asztali nézet